Orašje

Vlada Posavskog kantona potpisala ugovor o redovnom održavanju regionalnih cesta

Autor: Biznis.ba
Vlada Posavskog kantona potpisala ugovor o redovnom održavanju regionalnih cesta
Foto: FENA

U Orašju je u petak potpisan Ugovor o redovnom održavanju 48,14 kilometara regionalnih cesta u Posavskom kantonu za 2024. godinu, odnosno do okončanja ranije započetog postupka javne nabavke.

Ugovor za redovno održavanje dodijeljen je ponuđaču "Ceste" Mostar, u skladu s ponudom i s ponuđenom cijenom 701.998,74 KM s PDV-om, navodi se u saopštenju kantonalne vlade.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je predsjednik Vlade Posavskog kantona Đuro Topić. Ugovor su potpisali ispred naručioca radova, ministar prometa, veza i zaštite okoliša Pero Radić i predstavnik izvođača radova Branko Bago, direktor društva "Ceste" Mostar.

U cilju zakonski obaveznog kontinuiranog izvođenja redovnog održavanja na regionalnim cestama u Posavskom kantonu, do okončanja postupka pokrenutog otvorenim postupkom, a u skladu s odredbom članka 24. Zakona o javnim nabavama, pokrenut je pregovarački postupak bez objavljivanja obavijesti o nabavi u III. faze, te je nakon okončanja istog ugovor o redovnom održavanju 48,14 kilometara regionalnih cesta dodijeljen društvu "Ceste" Mostar.

Ugovor je dodijeljen društvu koje je i u prethodnom razdoblju obavljalo redovno održavanje regionalnih cesta u Posavskom kantonu, a do okončanja ranije započetog postupka javne nabavke.