Marko Kubatlija

Vršilac dužnosti direktora FIPA-e razgovarao s ambasadorom BiH u Grčkoj

Autor: Biznis.ba
Vršilac dužnosti direktora FIPA-e razgovarao s ambasadorom BiH u Grčkoj
Foto: Fena

Vršilac dužnosti direktora Agencije za unapređenje stranih investicija Bosne i Hercegovine (FIPA) Marko Kubatlija razgovarao je danas s ambasadorom BiH u Grčkoj Draganom Vukovićem o bilateralnim odnosima dviju zemalja, aktuelnoj situaciji u našoj zemlji i evropskim integracijama, te o ekonomskoj saradnji.

Ambasador Vuković je istakao da Grčka podržava evropske integracije BiH, te da će u institucijama EU nastaviti zagovarati integraciju BiH i cijelog regiona zapadnog Balkana u EU.

Kubatlija je upoznao ambasadora s idejom da se u saradnji s Enterprise Greece i privrednim komorama u Grčkoj i BiH organizuje poslovni forum s ciljem predstavljanja ciljanih investicijskih projekata i uspostavljanja trgovinske saradnje, prenosi Fena.

Ukupne direktne strane investicije iz Grčke u BiH procijenjuju se na manje od pet miliona KM, a jedna od značajnijih grčkih kompanija u BiH je Alpro a.d. Vlasenica koja posluje u sklopu grupacije Alumil iz Grčke, saopćeno je iz FIPA-e.

Vuković je podržao ideju i ponudio podršku u organizaciji, te pozdravio nastojanje FIPA-e da prezentuje mogućnosti za ulaganje u BiH, atraktivne sektore, projekte i lokacije za ulaganje.