Sarajevo

VTKBiH i Cotrugli poslovna škola bh. kompanijama predstavili program 'Strategy in Action'

Autor: Biznis.ba
VTKBiH i Cotrugli poslovna škola bh. kompanijama predstavili program 'Strategy in Action'
Fena

Vanjskotrgovinska komora BiH, u saradnji s Cotrugli poslovnom školom, organizovala je danas u Sarajevu predavanje i prezentaciju edukativnog programa "Strategy in Action" (SiA) za predstavnike bh. poslovne zajednice.

Snežana Ilić iz Cotrugli poslovne škole izjavila je da postoje već 20 godina i da su vodeća institucija te vrste u regiji.

Dodala je da su danas organizovali uvodno edukacijsko predstavljanje kroz saradnju sa VTKBiH, od koje imaju velika očekivanja.

Ilić je navela da su njihove reference velike kompanije u regionu, kao što je A1 Hrvatska, A1 Makedonija, NiS, Fortenova Grupa i mnoge druge.

Predsjednik VTKBiH Vjekoslav Vuković izjavio je da posebnu prednost saradnje s Cotrugli poslovnom školom predstavljaju adaptivni programi koje zajedno razvijaju prema potrebama bh. kompanija.

Izrazio je nadu da će nakon današnjeg predavanja VTKBiH postati trajni partner Cortuglija.

Na predavanju je istaknuto da je Cotrugli poslovna škola ekskluzivni distributer "Strategy in Action" programa za jugoistočnu Evropu namijenjenog malim i srednjim preduzećima, a koji pomaže vodećim timovima tih preduzeća da sukreiraju, aktiviraju i provode strategiju svoje organizacije, te izrade strateške planove za rast i skalabilnost.