Predsjednik Srbije

Vučić: Sve će više biznis partnera biti iz Beograda u Mostaru

Autor: Biznis.ba
Vučić: Sve će više biznis partnera biti iz Beograda u Mostaru
Foto: Fena

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doputovao je na mostarski aerodrom čime je obilježeno uspostavljanje direktne aviolinije između Beograda i Mostara.

Tim povodom obratio se javnosti. On se zahvalio domaćinima i kazao da je sretan zbog otvaranja ove linije.

"Veoma sam sretan zbog povezivanja svih naših naroda. Povratna karta će koštati oko 104 eura, let će biti tri puta sedmično. Ne postoji automobil kojim možete potrošiti manje. Osim ovog praktičnog značaja, bitno je napomenuti da dodatno povezivate poslovne zajednice. Sve će više biznis partnera biti iz Beograda u Mostaru, iz Mostaru u Beogradu. Ovo je važan događaj. Čestitam organizatorima. U duhu partnerskih odnosa ćemo nastaviti da razvijamo saradanju, od posebnog značaja je jer počinjemo od malih stvari”, kazao je Vučić.

Dodao je da ljudi počinju sa malim stvarima i da je sve ovo krenulo s minimalnim očekivanjima.

"Znate li da kada smo prije deset godina osnivali Air Serbia, mislili su da nećemo nikada ništa napraviti. No, ove godine očekujemo više od pet miliona putnika Air Serbia. Krenulo je sa minimalnim ili nikakvim očekivanjima. Siguran sam da će ova linija napraviti ogroman uspjeh. Hvala što ste imali viziju i mudrost i bili svjesni koliko znači ovo za Mostar, kanton i čitavu državu. To mnogo znači i za nas. Moje je da pozovem i građane Srbije da odavde posjete porodice na svim mjestima. Ovo je izuzetna prilika i to ne samo za turizam. Ponosan sam što smo poštovali dogovor. Hvala što se ovdje osjećamo kao kod kuće. Vjerujem da ću i sa porodicom da koristim ovu liniju. Uvjeren sam da ste napravili dobar posao. Znat ćemo uzvratiti ovaj divni doček. Večaras idemo u ljetnikovac Radobolja. Sutra ću da skoknem do Bileća i onda se vraćam na sajam”, poručio je Vučić.