BiH

Zaimović se sastao sa šefom Ureda Svjetske banke za BiH i Crnu Goru

Autor: Biznis.ba
Zaimović se sastao sa šefom Ureda Svjetske banke za BiH i Crnu Goru

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Zaimović sastao se danas sa šefom Ureda Svjetske banke za BiH i Crnu Goru Emanuelom Salinasom.

Razgovarano je o projektima Svjetske banke koji se realiziraju i planiraju realizirati na području Federacije BiH. Izraženo je obostrano zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima te spremnost za nastavak saradnje na sličnim projektima u budućnosti.

Posebno je razgovarano o realizaciji Projekta energetske efikasnosti i implementaciji Projekta jačanja bankarskog sektora. Zaimović je izvijestio da je Predstavnički dom usvojio odluke za realizaciju i implementaciju tih projekata, te da je u budućnosti Dom spreman podržavati sve razvojne projekte koji će biti od koristi građanima te uticati na pozitivan ambijent.

Predsjedavajući Zaimović je zahvalio na interesu za BiH, u nadi da će se intenzivirati saradnja sa Svjetskom bankom kao važnim partnerom, te je naglašena potreba praćenja realizacije projekata koje u BiH podržava Svjetska banka, što je ujedno i zaključak sastanka, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma PFBiH.

(FENA)