BiH

Zajednički investicijski fond Žepča i USAID-a bit će predstavljen na Privrednom forumu

Autor: Biznis.ba
Zajednički investicijski fond Žepča i USAID-a bit će predstavljen na Privrednom forumu

Privredni  forum Općine Žepče ove godine slavi deset godina postojanja, a iz lokalne samouprave odlučili su pokazati konkretne mjere potpore lokalnim poduzetnicima i investitorima, nastale nakon preporuka i zaključaka s prošlogodišnjeg foruma.

- Imamo izuzetnu želju da i ovaj Privrednii forum bude usmjeren ka privrednicima , uključujući podršku umrežavanju i izlasku na ino tržišta.  Ovogodišnji forum nosi poseban značaj jer će, pored uobičajenih tema o ekonomskom razvoju, tehnologiji i inovacijama, biti prilika za predstavljanje novog zajedničkog investicijskog fonda koji je produkt suradnje između Općine Žepče i USAID-a kroz projekat "Diaspora Invest" - poručila je Branka Janko iz Razvojne agencije Žepče.

Kako je dodala, fondom će se osnažiti investicije u start-up, mala i srednja poduzeća na području općine Žepče, koji su pokrenuti ili se razvijaju uz suradnju iseljeništva, a kroz nove ili postojeće poslovne veze.

Jedan od važnih fokusa foruma bit će i poseban potencijal kojeg dijaspora može donijeti za ekonomski razvoj općine i šireg područja, ali prvenstveno kroz jačanje veza s lokalnim privrednicima i start-up firmama koje se formiraju uz suradnju s dijasporom, ali u općini Žepče.

Na forumu će biti prilika za diskusiju i o B2B prilikama za uspostavu suradnje s iseljeništvom.

- Privredni forum će ove godine veliki naglasak staviti na uključivanje poduzeća, institucija i inicijativa koje ne dolaze samo sa područja Općine Žepče. Važno je da se ovaj događaj prepoznaje kao regionalni skup - mjesto dobrih prilika za rast i razvoj, te vrlo konkretno povezivanje kompanija.  Imat ćemo posebne mehanizme koji će osigurati sektorsko uvezivanje i networking koji prati potrebe i zahtjeve kompanije učesnice – napomenuo je načelnik općine Žepče Mato Zovko.

Kao i svake godine, forum će uključivati B2B poslovne susrete, gdje će kompanije iz regije imati priliku upustiti se u izravne pregovore o mogućim partnerstvima i zajedničkim projektima.

U ovom kontekstu, predstavljanje novog investicijskog fonda dodatno povećava potencijal za privlačenje novih investicija i partnerstava.

- Jedan od segmenata ovogodišnjeg foruma bit će predstavljanje otvorenog poziva za grant program koji realiziraju Općina Žepče i USAID projekt "Diaspora Invest". Ovaj fond ima za cilj podržati lokalne projekte i inicijative koje doprinose ekonomskom razvoju i otvaranju novih radnih mjesta, s fokusom na suradnju s dijasporom. Mi ćemo nastaviti podržavati ovu jedinicu lokalne samouprave, koja je pokazala izuzetne napore da unaprijedi poslovnu klimu za investiranje – naveli su iz USAID projekta "Diaspora Invest".

Branka Janko iz Razvojne agencije Žepče na kraju je pozvala sve zainteresirane da se registriraju putem linka. https://forum.razepce.com/prijava/.

- Ne propustite ovu priliku da se upoznate s najnovijim trendovima, izazovima i prilikama u svijetu biznisa, a sve to u okviru jednog od neprepoznatljivijih foruma u regiji. Prijavite se i budite dio Privrednog foruma – zaključila je ona.

(Biznis.ba)