13. i 14. septembra

Zavidovićki sajam prilika za promociju turizma i poljoprivrede tog grada i BiH

Autor: Biznis.ba
Zavidovićki sajam prilika za promociju turizma i poljoprivrede tog grada i BiH
Foto: FENA

Zavidovićka razvojna agencija i Udruženje poljoprivrednih proizvođača “Agro-Dolina” organizatori su “Zavidovićkog sajma 2024”, koji će na platou ispred Gradske uprave održati 13. i 14. septembra.

Sajam će se biti prilika da se promovira bogatstvo i raznolikost poljoprivredne proizvodnje i turizma tog regiona, s naglaskom na proizvode lokalnih poljoprivrednika te će okupiti širok spektar poljoprivrednih proizvoda, zatim ručno izrađene predmete (handmade), prehrambene proizvode, umjetnička djela, turizam...

Zavidovići su grad koji leži na tri prekrasne rijeke - Bosna, Krivaja i Gostović, koja je dio i jedinog parka prirode u Zeničko-dobojskom kantonu, Parka prirode “Tajan”, pa će posjetioci sajma biti u prilici da uživaju u prirodnim ljepotama tog grada i okoline.

- Sajam organiziramo od 2012. godine, s tim što smo zadnje dvije godine izvršili njegovo rebrendiranje te promijenili lokaciju. Očekujemo oko 50 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine,a tema sajma bit će poljoprivreda i turizam, s akcentom na promociju lokalnih kapaciteta i proizvoda.

U saradnji sa sponzorima, za kupce smo pripremili i prigodne poklone, kao i bogat kulturno-umjetnički program- kaže direktor Zavidovićke razvojne agencije Ajdin Polić, koji je najavio kako će sajam biti prodajno-izložbenog karaktera te da će, u ta dva dana, kupci kvalitetne poljoprivredne proizvode i umjetničke rukotvorine moći kupovati u period od 8.00 do 12.00 sati.

Ovogodišnji sajam podržali su Grad Zavidovići, zatim Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona te brojni domaći bh. brendovi i kompanije.