Sajam međunarodnog karaktera

Zenički privredni sajam od 1. do 5. oktobra

Autor: Biznis.ba
Zenički privredni sajam od 1. do 5. oktobra
Foto: Fena

Generalni bh. sajam ZEPS 2024 (Zenički privredni sajam), najveći i najznačajniji sajam u Bosni i Hercegovini, bit će održan u Zenici od 1. do 5. oktobra ove godine.

Naime, ZEPS kao najveći sajam međunarodnog karaktera u Bosni i Hercegovini, sa najdužom tradicijom, već treću deceniju privlači značajan broj domaćih i stranih izlagača.

S tim uvezi, dovoljno je navesti omjer sudjelovanja od 55 posto domaćih naspram 45 posto stranih izlagača. Do sada je sajam okupio čak 12.122 izlagača, uz impresivnu posjećenost od blizu 1,5 miliona posjetitelja, čime je potvrđen njegov status ključnog događaja u Bosni i Hercegovini za unapređenje ekonomskog rasta i razvoja, njegovu promociju i jačanje međunarodne ekonomske saradnje, saopćio je Organizacioni odbori Sajma ZEPS 2024.

Obilježavajući trideset godina uspješnog djelovanja, ZEPS nastavlja s misijom promoviranja industrijskog razvoja, inovacija i poslovnog umrežavanja.

Nebrojeni su primjeri u kojima su izlagači iskoristili upravo ZEPS za uspostavu poslovnih kontakata koji su kasnije rezultirali brojnim uspješnim projektima i poslovnim saradnjama. Uz stalni rast broja izlagača iz cijelog svijeta, sa prostorom od preko 20.000 m², u centru Grada Zenice - glavnog grada Zeničko - dobojskog kantona, koji slovi za kičmu privrede i porektača razvoja cijele Bosne i Hercegovine, ZEPS se nametnuo kao centralno mjesto za proizvođače, kupce, zastupnike, trgovce, udruženja i investitore, željne stvaranja novih poslovnih mogućnosti, prenosi Fena.

Organizacioni odbori Generalnog bh. sajma ZEPS 2024 ističe da je podršku ovogodišnjem ZEPS-u već dala Vlada Zeničko - dobojskog kantona na čelu sa premijerom Nezirom Pivićem, kao i ministar privrede u Vladi ZDK Samir Šibonjić, a podršku imaju i od gradonačelnika Grada Zenica Fuada Kasumovića, VTK Bosne i Hercegovine, Privredne komore FBiH i Privredne komorea RS-a.

Iz Organizacinog odbora uputili su poziv zainteresiranim za učešće na ovogodišnjem Sajmu ZEPS 2024".