Tradicionalno

Znak pažnje za 8. mart: Putnice obradovane karanfilima i popustima u Centrotransu

Autor: Biznis.ba
Foto: Centrotrans

Centrotrans, tradicionalno već godinama obilježava 8. mart, unutar same kompanije, ali i sa svojim putnicama. Tako su i ove godine, putnice na svim gradskim i prigradskim linijama, kao i na autobuskim stanicama Sarajevo, Kiseljak, Olovo, Kakanj, Fojnica i Visoko obradovane karanfilima – malim znakom pažnje od strane Centrotransa. Osim toga, podijeljen je i određeni broj dopunjivih elektronskih karata CentroCard na kojima je već uplaćen iznos od 5 KM.

"I ove i prošle godine za 8. mart sam dobila karanfil od vozača Centrotransa, i to je baš lijepa gesta", izjavila je jedna od putnica, dok je druga dodala da ju je poklon s dopunjivom kartom ugodno iznenadio, te ju je već na licu mjesta dodatno nadopunila.

Foto: Centrotrans

Također, Centrotrans je svojim putnicama poklonio i popust od 50% na sve međunarodne karte, među kojima je veliki broj atraktivnih evropskih destinacija na koje ova kompanija vozi. "Željeli smo potaknuti žene na putovanje na 8. mart na koje mogu povesti mamu, sestru, prijateljice i na takav način proslaviti ovaj datum koji podsjeća na velike napore za dobijanje prava žena", naveli su u Centrotransu.

Centrotrans je kompanija jednakih prilika i mogućnosti, te potiče žene da se zapošljavaju i na nekarakteristična zanimanja kao što su vozači autobusa. Podsjećajući da su najnaprednija društva ona gdje su žene ravnopravne, Centrotrans od srca čestita 8. mart, Međunarodni dan žena.