BiH

Zoran Iličić direktor "Željeznica RS" u naredna dva mjeseca

Autor: Biznis.ba
Zoran Iličić direktor "Željeznica RS" u naredna dva mjeseca

Nadzorni odbor preduzeća "Željeznice Republike Srpske" odlučio je na današnjoj sjednici u Doboju da vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Zoran Iličić ostane na toj funkciji i u naredna dva mjeseca.

Predsjednik Nadzornog odbora "Željeznica Republike Srpske" Ratko Đuričić rekao je novinarima da je osim Iličića, na period od dva mjeseca za izvršnog direktora operacija imenovan Dragan Suvaš, a za direktora infrastrukture Gordan Vasiljević.

"Čekamo da bude konstituisana vlada (Republike Srpske) i da praktično uđemo u proceduru raspisivanja konkursa za izbor direktora `Željeznica Srpske` za naredni period", naglasio je Đuričić.

On je dodao da je bilo prijavljeno više kandidata za direktora "Željeznica" koji nisu ispunjavali uslove propisane aktima, te da je jedino Ilinčić ispunjavao uslove, pa je zato i imenovan za direktora.

Đuričić je naveo da je na sjednici bilo riječi o poslovanju preduzeća, gdje, kako je naveo, ima pomaka u izvršenju planova, a ostvareni su izuzetno dobri rezultati u odnosu na prethodni period.

"Dobri su rezultati, smanjili smo troškove, zadržali tehnologiju, znatno smo smanjili broj radnika u odnosu na prošlu godinu, povećavamo prihod i prihod od prevoza putnika. Organizujemo dobro rad i po dubini, imamo problema, ali zato se imenuju uprave, tražimo adekvatan kadar koji će riješiti te probleme", pojasnio je Đuričić.

Đuričić je naveo da je u "Željeznicama Republike Srpske" prošle godine u ovo doba bilo zaposleno 3.008 radnika, dok ih je trenutno zaposleno 2.545.

Prema njegovim riječima, ima mnogo pozitivnih stvari koje su vezane za "Željeznice Srpske", kao što je realizovan kredit Svjetske banke, radnici su dobili dio naknada koje im je preduzeće dugovalo, a plaćeni su reprogrami.

"Možemo reći da se stvara potpuno nova klima za 'Željeznice Republike Srpske' i nadam se da ćemo i u budućnosti imati željeznice u mnogo boljem stanju i da neće biti problema kakvih je bilo u prethodnom periodu", zaključio je Đuričić.

Biznis.ba