Regija

Air Serbia otkazala brojne letove, među njima noćni iz Beograda za Sarajevo

Autor: Biznis.ba
Air Serbia otkazala brojne letove, među njima noćni iz Beograda za Sarajevo

Air Serbia je otkazala brojne letove, uključujući i noćne letove koji su trebali biti u funkciji od 12. juna iz Beograda za Sarajevo.

Noćni letovi za Sarajevo potpuno su ukinuti i ove sezone ih neće biti, dok će u drugom podnevnom valu biti sedam dnevnih letova, bez ijednog noćnog leta, piše regionalni avio portal Zamaaero.

Air Serbia je 26. maja u svoj sistem uključila noćne letove te najavila prve za 12. juna, zatim je to prolongirala na 1. jula, a sada su i potpuno otkazani.

Prije dva dana, dodaje portal, otkazano je šest letova iz Beograda, uključujući oni za Atenu, Beč, Solun i Firencu.

Nakon pritužbi putnika zbog otkazivanja letova, iz ove aviokompanije su priopćili i da je razlog otkazivanja letova sve veći broj nepovoljnih faktora, prije svega, kako navode, kasniji ulazak u flotu pojedinih aviona koji su bili planirani, kao i kasniji izlazak s radova nekoliko aviona zbog usporenog globalnog lanca opskrbe rezervnim dijelovima.

"U narednim danima može doći do promjene tipa aviona koji je planiran za let, kašnjenja ili čak otkazivanja pojedinih letova. Međutim, nadležne službe srbijanskog nacionalnog avioprijevoznika kontinuirano prilagođavaju promet postojećim resursima kako bi da bude što manje odstupanja i da se promet odvija što više u skladu s planiranim redom letenja", poručili su iz avionske kompanije.

Dodali su kako čine sve što je u njihovoj moći da se promet normalizira, prenosi bhrt.

(Biznis.ba)