Izravni letovi

Air Serbia uvodi letove između Beograda i Miamia

Autor: Biznis.ba
Air Serbia uvodi letove između Beograda i Miamia
Foto: X

Potvrda planova za izravne letove između Beograda i Miamia koje bi trebala obavljati Air Serbia stiže iz okruga Miami-Dade na Floridi u SAD-u.


Izjavio je to za list "Miami Today" Emir Pineda, direktor marketinga i razvoja zračnih usluga u Miami Dade Department of Aciation, koji upravlja zračnom lukom.

"U stalnom smo kontaktu i komunikaciji s prijevoznicima o razvoju zračnih usluga i zračnih ruta za Miami. Održani su razgovori s Air Srbijom. Air Serbia će letjeti za Beograd i nadamo se da ćemo čuti za njihovo pokretanje koje je planirano kasnije ove godine , potencijalno početkom sljedeće godine", rekao je Pineda.

Veleposlanik Srbije u SAD-u Marko Đurić u februaru je rekao da će Miami postati sljedeća destinacija ove aviokompanije u SAD-u, javlja Ex-Yu aviation, prenosi SEEbiz.

"Miami je sljedeći u SAD-u. Razgovori se vode od prošle godine. Air Serbia je dosta daleko u pregovorima s MIA-om (Miami International Airport). Mislim da će se to dogoditi ove godine", rekao je Đurić.

Veleposlanik je ranije napomenuo da bi prodaja karata za novu liniju mogla početi do kraja godine. Sa svoje strane, Air Serbia je 2023. spomenula da će 2025. dodati svoje treće odredište u Sjevernoj Americi, s Miamijem ili Torontom, dok će 2024. proširiti svoju mrežu u Kini.

Đurić, koji bi trebao preuzeti novu visoku dužnost u Vladi, dodao je da će Air Serbia krenuti s dva do tri leta sedmično, a zatim će to povećati.

"MIA radi jako dobar posao u uvjeravanju ljudi da dođu u Miami. Stvarno se brinu da se aviokompanije osjećaju kao da su dobrodošle", dodao je tada Đurić.

Procjenjuje se da na Floridi živi oko 50.000 Srba - Amerikanaca.

Međutim, veleposlanik je rekao da avio prijevoznik također predviđa opskrbu transfernih putnika na ruti, posebno velike židovske zajednice na Floridi. Srbija će otvoriti novi konzulat u gradu kasnije ove godine, s diplomatskim i trgovinskim predstavnicima.