Regija

Air Srbija otkazuje letove zbog "nepovoljnih faktora"

Autor: Biznis.ba
Air Srbija otkazuje letove zbog "nepovoljnih faktora"

Srpska avio-kompanija Air Srbija saopštila je danas da je prinuđena da reorganizuje i optimizuje saobraćaj u svojoj mreži destinacija, tako da narednih dana može doći do odlaganja i otkazivanja pojedinih letova.

Iz Er Srbije navode da su prinuđeni na reorganizaciju saobraćaja usljed "kombinovanog djelovanja većeg broja nepovoljnih faktora", prije svega kasnijeg ulaska u flotu pojedinih aviona koji su bili planirani i kasnijeg izlaska sa radova nekoliko aviona zbog usporenog lanca snabdijevanja rezervnih dijelova na globalnom nivou.

U saopštenju se dodaje da može doći i do faznih kašnjenja usljed velikih problema pojedinih aerodroma sa njihovim ljudstvom, nepovoljnih vremenskih uslova i posljedičnog gubljenja slotova.

"Nadležne službe srpske nacionalne avio-kompanije kontinuirano prilagođavaju saobraćaj postojećim resursima tako da bude što manje odstupanja i da se saobraćaj obavi što je moguće više u skladu sa planiranim redom letenja", ističu iz Air Srbije.

Er Srbija preduzima sve što je u njenoj moći da se saobraćaj normalizuje što je prije moguće i izvinjava se svim putnicima na koje su uticale ili će uticati eventualne promjene tipa aviona ili odstupanja od planiranog reda letenja, prenose nezavisne.

(Biznis.ba)