hotel marjan

Hrvatska građevinska firma dobija posao od skoro 100 miliona eura

Autor: Biznis.ba
Hrvatska građevinska firma dobija posao od skoro 100 miliona eura
Foto: X

Izgradnja novog splitskog hotela Marjan dodijeljena je Kamgradu, trenutno najvećoj hrvatskoj građevinskoj firmispecijaliziranoj za visokogradnju.

Vrijednost posla službeno nije objavljena, ali neslužbeno se može saznati da se kreće značajno ispod dosad planiranih 100 miliona eura.

Doduše, to nije vrijednost ukupne investicije u novi 'Marjan'; budući da je s ovom građevinskom firmom ugovorena samo gradnja, ali ne i opremanje hotela. Iz izvora bliskih investitoru, rovinjskoj Adris grupi, doznaje se da će ukupno ulaganje u konačnici iznositi između 120 i 130 miliona eura.

'Da, sklopljen je ugovor s Kamgradom kao glavnim izvođačem i oni su već uvedeni u posao', potvrdio je za tportal direktor Adrisove tvrtke 'Abilia' Armando Vičić. Izbor izvođača radova za jednu od najvećih investicija u hrvatski turizam u poslovnim krugovima pratio se sa zanimanjem jer se u kuloarima spominjalo da se radi o izrazito tvrdim pregovorima u kojima su hrvatske građevinske firme postavljale nerealne uslove, pa je Adris grupa odlučila potražiti bolje ponude na međunarodnom tržištu, prenosi Tportal.

Hotel Marjan izgrađen je prije šezdeset godina, a u međuvremenu je doživio nekoliko dogradnji. Posljednja, neuspješna i nedovršena, dogodila se 2010. godine po projektu Jerka Rošina, kada je vlasnik hotela bio Željko Kerum. Adris je grupa je potom godinama otkupljivala razna potraživanja u sklopu stečajnog postupka i potom ih pretvorila u svoje vlasništvo.