Regija

Ikea Srbija: Prihodi od prodaje 47,2 miliona eura

Autor: Biznis.ba
Ikea Srbija: Prihodi od prodaje 47,2 miliona eura

IKEA Srbija je u prvoj finansijskoj godini poslovanja zabilježila prodaju od preko 5,6 milijardi dinara (47,2 miliona eura), a robna kuća u Beogradu je ugostila 1,8 miliona posjetilaca, saopšteno je danas iz te kompanije.

„Za mlado tržište kao što je srpsko, ovo su veoma dobri poslovni rezultati i vidimo mnoge pozitivne trendove“, izjavio je Stefan Vanoverbeke, direktor IKEA Srbija i generalni direktor IKEA jugoistočna Evropa.

Tokom prve fiskalne godine u Srbiji, IKEA je ostvarila tržišni udio od 11 odsto, a od skoro osam miliona prodatih proizvoda, 54 odsto je bio namještaj, a 46 odsto dodaci i dekoracija za dom.

Iz kompanije IKEA navode i da se otpočelo sa pripremnim radovima za izgradnju Beogradskog trgovačkog centra koji će biti smješten pored njihove robne kuće.

“Investicija vrijedi oko 50 miliona eura i stvoriće oko 400 novih radnih mjesta. Ovaj potez predstavlja demonstraciju snažne posvećenosti kompanije IKEA tržištu Srbije i našoj želji da dalje razvijamo svoje poslovanje, proširujemo komercijalnu zonu Bubanj Potok i podržimo lokalni ekonomski razvoj“, naglasio je Vanoverbeke.

Biznis.ba