Regija

Ljajić: Direktna šteta od taksi 34,6 miliona eura

Autor: Biznis.ba
Ljajić: Direktna šteta od taksi 34,6 miliona eura
Direktna šteta od taksi koje je Priština uvela 21. novembra na robu iz centralne Srbije iznosi 34,6 miliona eura, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

Ljajić je istakao da je indirektna šteta višestruko veća, naglasivši da uprkos svemu snabdijevanje životnim namirnicama i lijekovima Srba na Kosmetu neće biti ugroženo.

"Moramo da obezbijedimo plasman osnovnih životnih namirnica, lijekova, to neće biti ugroženo, ma koliko teško bilo. Kosovo ne može hermetički da se zatvori", rekao je Ljajić za Radio-televiziju Srbije.

Govoreći o pismu koje je predsjednik SAD Donald Trump uputio predsjedniku Kosova Hašimu Tačiju, Ljajić je napomenuo da ono, s jedne strane, ostavlja prostor za različita čitanja i interpretacije.

On je ocijenio da sadržina tog pisma "pokazuje namjeru angažovanja SAD o ovom pitanju", ali i "demonstraciju sile SAD u odnosu na EU koja je pokazala nesposobnost da se pomakne u rješavanju ovog spora (dijaloga Beograda i Prištine)".

"S treće strane, pokazuje i pokušaj Tačija da dođe do međunarodne podrške u odsustvu podrške u Prištini. Naredni dani će pokazati šta je pozadina ovog pisma", rekao je Ljajić.

On smatra da su Beograd i Priština daleko od finalne faze dijaloga imajući u vidu sve što se dešava na terenu.

"Ne znam kakva bi to finalna faza bila, a imate niz poteza koji govore suprotno - da smo na početku, a ne na kraju tog procesa", rekao je Ljajić.

Biznis.ba