Regija

Najveću platu u Crnoj Gori primio saradnik na Fakultetu za turizam

Autor: Biznis.ba
Najveću platu u Crnoj Gori primio saradnik na Fakultetu za turizam
Foto: Unsplash

Ministarstvo finansija Crne Gore objavilo je listu 2.000 najvećih zarada u januaru, prema kojoj je saradnik u nastavi na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo primio najviše i to 5.985 eura na ime januarske neto plate.

Prema ovoj listi, redovni profesor na Filozofskom fakultetu u januaru je primio 5.373 eura, a na trećem mjestu je policijski službenik za operativno-analitičke poslove i podršku u Ministarstvu unutrašnjih poslova sa 4.357 eura.

Načelnik u Kliničkom centru Crne Gore primio je 4.305 eura, a šef Odjeljenja u Kliničko-bolničkom centru Berane 4.207 eura.

Još jedan načelnik u Kliničkom centru Crne Gore primio je 4.120 eura, a ljekar supspecijalista u Kliničko-bolničkom centru Kotor-Meljine 4.110 eura.

Vrhovni državni tužilac primio je u januaru 4.040 eura, a predsjednik Vrhovnog suda 3.241 eura.

Lista je objavljena danas s ciljem transparentnog izvještavanja o trošenju budžetskih sredstava u dijelu izdvajanja za zarade, ali u nju nisu uključene naknade koje primaju zaposleni u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i u međunarodnim misijama Ministarstva odbrane, kao ni zarade zaposlenih u Radio-televiziji Crne Gore, kojoj se sredstva iz budžeta Crne Gore odobravaju sa pozicije transfera.