Zagorski štrukli u Srbiji

Nakon Čitluka, Ledo zatvara pogon i u Zagrebu i seli ga u Srbiju

Autor: Biznis.ba
Nakon Čitluka, Ledo zatvara pogon i u Zagrebu i seli ga u Srbiju
Foto: Ledo

Ledova linija za proizvodnju tijesta seli na novu lokaciju u Srbiju, tačnije u Frikom čiji je vlasnik također Nomad Foodsa, a zaposlenicima zagrebačke tjestare nude prelazak u pogone za proizvodnju sladoleda.

Razlog za preseljenje linije za tijesto, kako se već pisalo, nedostatak je prostora za četiri miliona eura vrijedne mašine koji će proizvoditi King sladoled. Instalirat će ih sljedeće godine upravo na mjestu gdje je smještana linija za tijesto, izvijestili su Hinu iz Leda.

Na upit koliko je zaposlenih u zagrebačkoj tjestari, odgovorili su da u tom pogonu trenutno zapošljavaju 45 zaposlenika. Unatoč proširenju pogona za proizvodnju sladoleda, kompaniji je u interesu zadržati radnike tjestare ako oni prihvate nova radna mjesta.

Predsjednik sindikata PPDIV Denis Paradiš potvrdio je za Hinu da se Uprava obavezala zadržati sve bivše zaposlenike tjestare, ali sada velikoj većini njih nudi manje plaće, odnosno manje koeficijente i manje složene poslove.

“Takav pristup radnicama s višegodišnjim stažom nije korektan”, ističe Paradiš.

Ne spori pravo vlasnika na poslovnu odluku o preseljenju dijela proizvodnje u Frikom, ali mu je, kako kaže, pomalo komično da će se Zagorski štrukli proizvoditi u Srbiji.

Podsjetimo, kompanija Ledo nedavno je zatvorila tvornicu u Bosni i Hercegovini, u Čitluku, bez posla je ostalo 50 radnika.