Dok se mnogi žale zbog niskih plata i loših uvjeta, pizza majstori u Hrvatskoj mogu birati gdje će raditi.
Ovih dana na Jadranu je otvoreno više od stotinu radnih mjesta za pekače pizze, kojim se nudi neto plata do 2.500 eura - oko 5.000 KM.
Loša stvar je da u većini oglasa to podrazumijeva devetosatno radno vrijeme bez slobodnog dana, a traže se i roštilj majstori.
"Obje su profesije vrlo tražene na tržištu rada, a ponuđene plate konstantno rastu, brže od državnog prosjeka", kaže Alen Mrvac s portala MojPosao, izvještava Jutarnji list.
Poslodavci se među sobom nemilosrdno bore kako bi osigurali da upravo dođu njima.
Vlasnik pizzerije Ivo Topalović otkrio kako je njegova potraga za pizza majstorom trajala mjesecima, a prema njegovom opisu može se reći kako postoje određene sličnosti s potragom za blagom.
"Preko oglasa gotovo pa nikako ne možeš naći pizza majstora. Spletom okolnosti, preko prijatelja, poznanika, preko nekoga čuješ da je nezadovoljan, da želi drugačije uvjete, onda osluškuješ njihove probleme i što bi htjeli, onda se prilagođavaš i pokušavaš ga dovesti", objašnjava Topalović.