Regija

Počeo slobodan izvoz brašna iz Srbije

Autor: Biznis.ba
Počeo slobodan izvoz brašna iz Srbije

Direktor srpskog Poslovnog udruženja mlinara Žitounija Zdravko Šajatović kazao je danas da je počeo slobodan izvoz brašna iz te zemlje te kako očekuje da će obnoviti suradnju sa starim kupcima među kojima je i Bosna i Hercegovina.

"Očekujemo da ćemo s obzirom na dugogodišnju i već uhodanu suradnju s našim starim kupcima brašna Makedonijom, Crnom Gorom i BiH, kojima smo godišnje prodavali po oko 40.000 tona brašna, brzo obnoviti suradnju", kazao je Šajatović.

Prema njegovim riječima, protekla dva mjeseca brašno je na svjetskom tržištu poskupilo i to za 20 do 30 eura po toni, pa je umjesto 420 eura po toni, njegova cijena sada je 440 do 450 eura.

Šajatović je istaknuo da će Srbija brašno za početak morati prodavati po nižim cijenama, kako bi vratila nekadašnje kupce, ali da je brašno iz Srbije bolje kvalitete nego bugarsko, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović kazao je da će se odluka srpske Vlade o slobodnom režimu izvoza brašna početi primjenjivati od 15. svibnja te je dodao da je do sada važila kvota od 23.000 tona mjesečno za izvoz brašna.

Biznis.ba / FENA