Regija

Radnici Uljanika i dalje u štrajku

Autor: Biznis.ba
Radnici Uljanika i dalje u štrajku

U pulskom Uljaniku, gdje su od ponedjeljka radnici ponovno u štrajku, situacija je i dalje teška i neizvjesna, u utorak su se radnici samoinicijativno okupili najprije pred upravnom zgradom, potom i kod polarnog kruzera koji se gradi za australskog naručitelja i poručili kako se štrajk odnosi i na kooperante.

"Nažalost nema nikakvih novosti. Nema izlaza na ulice, a radnici štrajkaju u svojim radionicama i na radnim mjestima", kratko je izvijestio povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u Uljaniku Đino Šverko.

Ispred brodogradilišta nema nikakvih transparenata ni poruka koje su bile uobičajeni dekor dosadašnjih štrajkova. Radnici ni danas neće izaći na ulice jer smatraju da bilo kakva aktivnost izvan kruga brodogradilišta neće pomoći u rješavanju njihovih problema, prenosi Hina.

Prema pisanju nekih medija, brodovlasnik Scenic grupe Glen Moroney za kojeg Uljanikovci grade luksuzni polarni kruzer u razgovoru s članovima uprave "Uljanika" izrazio je negodovanje i nezadovoljstvo zbog nove obustave rada na brodu zbog čega je vrlo blizu odluke da raskine poslovnu suradnju s "Uljanikom" te polarni kruzer odvuče iz Pule i dovrši ga u nekom drugom brodogradilištu.

Biznis.ba / FENA