Regija

Radulović: Crna Gora u turizmu bilježi istorijske rezultate

Autor: Biznis.ba
Radulović: Crna Gora u turizmu bilježi istorijske rezultate
Do kraja trećeg kvartala Crna Gora je od turizma prihodovala skoro 970 miliona eura, što je već za skoro 100 miliona bolji rezultat nego u 2016. i veoma jasan indikator da će ove godine dostići magičnu cifru od milijardu eura prihoda, saopštio je crnogorski ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

On je, ocjenjujući rezultate rada od početka mandata Vlade, kazao je da je izuzetno zadovoljan postignutim u oblasti planiranja prostora i zaštite životne sredine, a da su u turizmu postignuti istorijski rezultati.

"Crnu Goru je u prvih 10 mjeseci ove godine posjetilo više od 2,1 miliona turista, što je preko 100.000 više nego čitave 2017. i za preko 300.000 više nego čitave 2016. godine“, izjavio je Radulović.

Od početka godine do kraja oktobra, kako je rekao, ostvareno je više od 12,5 miliona noćenja, što je za 550.000 više nego čitave 2017. godine.

Radulović je naglasio da je po prvi put u istoriji, u crnogorskim hotelima, boravilo više od milion turista tokom jedne godine, prenosi RTCG.

Biznis.ba / FENA