Regija

Statopulos upoznao Brnabić sa poslovnim planovima fonda BC Partners u Srbiji

Autor: Biznis.ba
Statopulos upoznao Brnabić sa poslovnim planovima fonda BC Partners u Srbiji
Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa partnerom i članom Upravnog odbora investicionog fonda BC Partners Nikosom Statopulosom o rezultatima ekonomskih reformi u zemlji i daljem nastavku reformskog procesa u približavanju Srbije Evropskoj uniji.

Imali smo pozitivan i produktivan sastanak sa premijerkom, rekao je za N1 Statopulos.

"Ona je bila vrlo raspoložena za diskusiju. Saslušala je pažljivo sve što smo iznijeli. Ja sam pomenuo da je Srbija u dobrom stanju, da je rast jako dobar, bolji u odnosu na mnoga druga evropska tržišta. Naše investicije su dokaz povjerenja u ovu zemlju", rekao je Statopulos.

Statopulos je naglasio da je za BC partners važno da imaju jednake uslove kada se takmiče na tržištu.

"Mi kao investitori želimo da se uvjerimo da imamo pravo okruženje, da možemo da obezbijedimo da kompanije rastu, jer ako rastu biće više radnih mjesta, više investicija na ovom tržištu", rekao je Statopulos.

Predsjednik United grupe, u čijem sastavu posluje N1, rekao je da je razočaran kada čuje ocjene da su zaposleni TV N1 "strani plaćenici" ili "izdajnici".

"Mi nismo posrednik niti jedne vlade niti jedne države. Mi radimo sve što možemo da budemo nezavisan kanal. Nadam se da će to i biti slučaj. Upravo zato imamo nezavisan uređivački kolegijum koji štiti nezavisnost N1. Mi ne predstavljamo niti jednu zemlju, niti jednu Vladu. Mi predstavljamo nezavisno novinarstvo i vjerujem da zaposleni na N1 rade isto to", rekao je Statopulos.

Kako je navedeno u saopštenju Vlade Srbije, premijerka Brnabić je tokom sastanka u zgradi vlade podsjetila da je Srbija prepoznata kao globalni lider u privlačenju direktnih stranih investicija u odnosu na veličinu njene ekonomije.

Na sastanku je bilo riječi i o ukupnoj investicionoj klimi, kao i o daljem razvoju Srbije. Na sastanku je takođe razgovarano i o razvoju i unapređenju telkomunikacionog tržišta.

Statopulos je upoznao premijerku sa poslovnim planovima koju ta grupa ima u Srbiji i regionu. On je ukazao da je investicija fonda BC Partners veoma važna, jer može da bude signal drugim stranim investitorima da ulažu u Srbiju, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Biznis.ba