Do kraja maja

U Crnoj Gori ograničene cijene 500 proizvoda

Autor: Biznis.ba
U Crnoj Gori ograničene cijene 500 proizvoda
Foto: Ilustracija

U Crnoj Gori od danas do kraja maja ograničene su marže na više od 500 proizvoda koji su od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi.

Iz Vlade Crne Gore ranije su saopštili da su marže u trgovinama na veliko i malo ograničene do 10 posto na domaći bijeli sir, jogurt domaće proizvodnje, krompir svježi, mlijeko sa 2,8 posto mliječne masti bez čepa, cijelo pile, svinjski vrat bez kosti, bijelu rižu dugo zrno u kesi, tjesteninu od bijelog brašna, smrznuti grašak i margarin stoni.

Na spisku je i čajna kobasica domaće proizvodnje, stiješnjena šunka domaće proizvodnje, sudžuk domaće proizvodnje, goveđa čajna, pileće viršle, suha svinjska slanina...

Ograničenje je i na tunjevinu u komadićima bez dodataka u ulju, paštete, džem od šljiva, marmeladu, a na spisku su i goveđi gulaš, kečap blagi, pastrmka svježa, sardine u biljnom ulju, sok sirup na razblaživanje, polutvrdi sir.

U trgovinama na veliko do 10 posto, a u trgovinama na malo do 15 posto marže su ograničene na dječiji sapun čvrsti, dječije pelene, šampon za bebe, voćne kašice za bebe u teglicama, šampon za odrasle.

Ograničenje se odnosi na kupku za odrasle, troslojni toalet papir, deterdžent za pranje veša i higijenske uloške.