do kraja oktobra

U Srbiji od 1. septembra 81 vrsta proizvoda po povoljnijim cijenama od akcijskih

Autor: Biznis.ba
U Srbiji od 1. septembra 81 vrsta proizvoda po povoljnijim cijenama od akcijskih
Foto: Unsplash

Građani Srbije će od 1. septembra do kraja oktobra u okviru akcije "Najbolja cijena", po cijenama koje su povoljnije od akcijskih, u 2.500 maloprodajnih objekata moći kupiti 81 vrstu proizvoda, odnosno 700 proizvoda, izjavio je u četvrtak predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević.

Premijer Srbije je na predstavljanju ove akcije istaknuo da će oni imati oznaku "Najbolja cijena" i da će ih biti u prodavaonicama koje ih budu prodavale, prenosi RTS.

Riječ je o prehrambenim i proizvodima za osobnu higijenu, kao što su meso, jabuke, luk, kava, riba, šamponi, toalet papir i slično.

Vučević je rekao da se priprema još mnogo drugih stvari kako bi se pomoglo građanima, istaknuvši da Vlada mora voditi računa o građanima i da je problem ako trgovci na njima ostvaruju ekstraprofit, prenosi Fena.

"Prije svega, moramo voditi računa o građanima, o ljudima s nižim primanjima, o umirovljenicima, da osjete brigu države", naglasio je Vučević.

Ponovio je da će 700 konkretnih proizvoda, u preko 2.500 maloprodajnih objekata, prosječno biti sniženo 26,82 posto, u odnosu na najbolje cijene koje su imali u tim prodavaonicama.

U Vladi Srbije gdje je predstavljena akcija, prikazani su proizvodi koji će se moći kupiti po sniženim cijenama.