kontrole

U Srbiji svaki drugi frizerski i kozmetički salon zatvoren zbog fiskalnih računa

Autor: Biznis.ba
U Srbiji svaki drugi frizerski i kozmetički salon zatvoren zbog fiskalnih računa
Foto: Pexels

Među drugim kontrolama prometa preko elektronskih fiskalnih uređaja, Poreska uprava je ove godine obavila i 99 kontrola vezanih za izdavanje računa i u frizerskim i kozmetičkim salonima i, kako se navodi u saopštenju Poreske uprave, više od polovine kontrolisanih salona dobilo je zabranu obavljanja djelatnosti.

Tačnije, mjera privremene zabrane obavljanja delatnosti izrečena je u 54,4% slučajeva, odnosno u 54 salona.

- Imajući u vidu visok stepen utvrđenih nepravilnosti u navedenim djelatnostima, Poreska uprava najavljuje intenziviranje kontrola evidentiranja prometa i u drugim djelatnostima, sve u cilju sprječavanja poreskih nepravilnosti i jačanja transparentnosti i pravičnosti u poreskom sistemu – navela je Poreska uprava.

Tim povodom Poreska uprava apeluje na sve poreske obveznike da se pridružavaju važećih zakonskih propisa i tako izbegnu zakonom propisane sankcije, prenosi Ekapija.

U njihovom saopštenju se navodi i da inspektori Poreske uprave, u skladu sa operativnim planovima kontrole, a zahvaljujući raspoloživim alatima novog modela fiskalizacije i uz primenu analize rizika i ciljanih kontrola, kontinuirano sprovode brojne kontrole evidentiranja prometa preko elektronskih fiskalnih uređaja.