Regija

Vučić: Srbija po prosječnim plaćama prestigla Bugarsku i BiH

Autor: Biznis.ba
Vučić: Srbija po prosječnim plaćama prestigla Bugarsku i BiH

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u utorak kako će u tvornici autodijelova koju će njemačka kompanija Brose otvoriti u Pančevu biti zaposleno 1.100 ljudi te da će prosječna neto plaća biti 1.700 eura.

"Potpisali smo ugovor s kompanijom Brose i oni u Pančevu otvaraju tvornicu elektromotora i zaposlit će 1.100 ljudi, od toga 460 visokoobrazovanih", rekao je Vučić nakon potpisivanja sporazuma u oblasti privrede i obrazovanja s njemačkim kompanijama Brose i MTU, prenosi Beta.

Dodao je kako će prosječna plaća u Broseu biti 2.700 eura bruto, odnosno 1.700 neto.

Naveo je kako je s kompanijom MTU u Novoj Pazovi, koja se bavi popravljanjem i održavanjem motora za avione, potpisan ugovor o dualnom obrazovanju.

Ustvrdio je kako je vrijednost te dvije investicije ukupno oko 300 miliona eura, što je ogromna korist za cijelu Srbiju.

Vučić je istaknuo kako je Srbija po prosječnim plaćama prestigla Bugarsku i Bosnu i Hercegovinu te da će uskoro prestići i Crnu Goru.

Govoreći o kompaniji Volkswagen, naglasio je kako je Srbija ponudila više nego sve zemlje koje se spominju kao potencijalne za izgradnju nove tvornice te tvrtke.

"Mi smo ponudili više nego sve te zemlje. Sve što one ponude, mi ćemo mnogo više", rekao je Vučić.

Ministar gospodarstva i energetike Savezne Republike Njemačke Peter Altmaier ocijenio je kako je suradnja Njemačke i Srbija narasla te da njemačka poduzeća imaju oko 60.000 radnih mjesta u Srbiji.

Altmaier je naglasio kako Srbija u eurointegracijama ima dobru poziciju, ali da ima nekoliko problema koje treba riješiti poput Kosova, kao i da je o tome potrebno razgovarati.

(  FENA)