Svijet

Aplikacija Threads je pun pogodak, bilježi brži rast od ChatGPT-a

Autor: Biznis.ba
Aplikacija Threads je pun pogodak, bilježi brži rast od ChatGPT-a

Nova Instagramova aplikacija Threads bilježi veliki rast broja korisnika otkako je puštena u funkciju prije svega pet dana.

Od tada je Threads zabilježio registraciju preko 100 miliona korisnika, po čemu je nadmašio čak i AI chatbot ChatGPT kojem je za dostizanje te cifre bilo potrebno nešto više od dva mjeseca.

Aplikacija Threads konstantno raste i pokazala se kao pun pogodak još od samog početka. U prva dva sata je dobio čak dva miliona korisnika, a njihov broj se brzo povećavao na 5, 10, 30 i potom 70 miliona. Čak je i direktor Mark Zuckerberg u petak priznao da je uspjeh Threadsa nadmašio sva očekivanja.

Nova aplikacija je izazvala i mnogo kontroverze, s obzirom da je dobar dio javnosti mišljenja da previše liči na Twitter. Iz Mete, koja stoji iza Threadsa, poručuju da cilj aplikacije nije da zamijeni Twitter i da ona neće biti bazirana na politici i drugim, ozbiljnim i "teškim" vijestima.

Primarni zadatak Trheadsa je da postane mjesto okupljanja svih onih koji traže društvenu mrežu koja se bazira na razgovoru.

(Biznis.ba)