Svijet

Bernard Arnault u jednom danu zaradio 5,1 milijardu dolara

Autor: Biznis.ba
Bernard Arnault u jednom danu zaradio 5,1 milijardu dolara
Bernard Arnault, predsjednik i izvršni direktor LVMH grupe, u čijem je vlasništvu 75 luksuznih brendova, uključujući Dior, Louis Vuitton i Hennessy, u jednom danu zaradio je 5,1 milijardu dolara.

Nakon što je u srijedu objavljeno da je prodaja LVMH porasla za 17 odsto, cijena dionica kompanije je skočila za 5,6 odsto i Arnaultovo bogatstvo lansirale na 99 milijardi dolara, piše Novac.hr.

Prema pisanju Forbesa, pariski konglomerat je najveći rast prodaje zabilježio u Hongkongu, uprkos protestima koji se održavaju u tom autonomnom kineskom gradu.

U posljednjem kvartalu prodaja je porasla za 12 odsto, i to većinom kozmetike.

Iz kompanije napominju da se to može pripisati nedavno otvorenoj prodavnici Sephora u Hongkongu.

Arnault je u aprilu postao treći najbogatiji čovijek na svijetu. Ispred njega su najbogatiji čovjek na svijetu Jeff Bezos iz Amazona, čije se bogatstvo procjenjuje na 107 milijardi dolara, i Bill Gates iz Microsofta sa 105 milijardi dolara.

"Lansiranje proizvoda sada mora biti globalno da bismo bili uspješni. To zahtjeva i veća ulaganja. Ono što LVMH najbolje radi jest stvaranje poželjnih novih proizvoda i njihova prodaja širom svijeta", rekao je Arnault za Forbes u 2017. godine.

Biznis.ba