Svijet

Donald Trump otvorio fabriku ženskih torbica u Teksasu

Autor: Biznis.ba
Donald Trump otvorio fabriku ženskih torbica u Teksasu

Donald Trump i njegova kćerka Ivanka bili su na otvorenju nove fabrike ženskih torbica modnog brenda Louis Vuitton u Teksasu, gdje je predsjednik SAD-a presjekao vrpcu zajedno s predstavnicima navedene kompanije i modnog konglomerata LVMH.

Louis Vuitton, najvredniji modni brend na svijetu i prva kompanija konglomerata LVMH, otvorio je novu fabriku brendiranih torbica u Teksasu koja će službeno nositi naziv Louis Vuitton Rochambeau Ranch.

Iz Louis Vuittona su obećali da će ovim poduhvatom obezbijediti novih 1.000 radnih mjesta za stanovnike ovog grada u narednih pet godina.

Iako se mnoge svjetskih poznate kompanije nastoje udaljiti od politike i političkog utjecaja, direktor LVMH-a s ponosom je na otvorenje novog pogona pozvao predsjednika Trumpa koji se na svečanosti pojavio zajedno s kćerkom.

"Nisam ovdje da sudim o njegovoj politici. Ja nemam političku ulogu. Ja sam biznismen", rekao je Arnault na ceremoniji, o čemu izvještava New York Times.

Predsjednik Trump je ovom prilikom i "testirao" kvalitet prve torbice izrađene u teksaškoj radionici te se našalio kako ga je "Louis Vuitton proteklih godina koštao mnogo novca".

Biznis.ba