Svijet

Dženana Turković predložena za v.d direktora kompanije “Ginex” Goražde

Autor: Biznis.ba

Nadzorni odbor kompanije UNIS “Ginex” Goražde danas je na sjednici za v.d generalnog direktora predložio Dženanu Turković, dosadašnju šeficu Sektora za razvoj.

Za v.d direktora za ekonomiku, marketing i komercijalne poslove predložen je Demir Imamović, dok je za v.d. direktora z aproizvodnju predložen Edin Ćesko.

Taj prijedlog Nadzornog odbora bit će upućen Vladi Federacije BiH koja bi u narednom periodu trebala donijeti konačnu odluku.

Nadzorni odbor Ginex-a na prethodnoj sjednici održanoj u ponedjeljak predložio je Imamovića za poziciju v.d. generalnog direktora dok je Turković bila predložena za v.d. direktora za ekonomiku, marketing i komercijalne poslove.

Do zamjene na pozicijama vršilaca dužnosti došlo je zbog političkih razloga, s obzirom da je rukovođenje sektorom namjenske industrije pripalo stranci Narod i Pravda.

Dosadašnjoj Upravi Ginexa mandat je istekao u martu ove godine a čekalo se imenovanje članova Nadzornog odbora uime državnog kapitala gdje je Vlada FBiH na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za v.d. članova NO imenovala Ferida Buljubašića i Ahmeta Sejdića koje je nedavno potvrdila i Skupština dioničara Ginexa.

(Biznis.ba / FENA)