Svijet

Nakon Muskovog intervjua pale dionice Tesle

Autor: Biznis.ba
Nakon Muskovog intervjua pale dionice Tesle

Nakon što je Elon Musk u intervjuu za The New York Times kazao kako mu je ovo najteža i vrlo bolna godina te da je bilo tjedana u kojima je radio i po 120 sati kao i da ima problema sa spavanjem, pale su dionice Tesle.

Ulagačima se to, kako je objavio CNNMoney, nije svidjelo. Naime, nakon intervjua je dionica Tesle pala za 9 posto, a ukupni pad otkad je Tesla izjavio da bi kompaniju mogao povući s burze iznosi 21 posto.

Musk je u intervjuu kazao da nije ni s kim razgovarao prije nego što je objavio svoj tvit o mogućem delistiranju kompanije koji je na noge digao sve ulagače, a koji su mu zatim zaprijetili tužbama.

NYT je objavio i kako su neki članovi upravnog odbora u Tesli zabrinuti oko toga što često pije tablete za spavanje, ali i što povremeno uzima lakše droge.

No iz Tesle su im poslali izjavu sljedećeg sadržaja: "Želimo jasno reći da je Elonova predanost Tesli očita. Njegovo vodstvo našeg tima je razlog što je Tesla porasla od malog startupa do velike tvrtke čijih je stotina tisuća automobila na ulicama, koja zapošljava desetke tisuća ljudi diljem svijeta i stvara značajnu vrijednost u poslovanju."

Podsjetimo, najava osnivača i izvršnog direktora Tesle Elona Muska da razmišlja o povlačenju dionica tog proizvođača električnih automobila s burze rezultirala je tužbom ulagača koji su zbog toga izgubili milijune dolara. Musk je prije dva tjedna poručio kako razmišlja o delistiranju Tesle, ocijenivši da je to za tu kompaniju ''najbolji put naprijed''. Tog dana cijene dionica Tesle su porasle čak 11 posto, a onda je uslijedio pad. Neki ulagači optužili su Muska za varanje.

Biznis.ba / Index