Svijet

Prihodi Huaweija prošle godine porasli za 3,8 %, na 136,7 milijardi USD

Autor: Biznis.ba
Prihodi Huaweija prošle godine porasli za 3,8 %, na 136,7 milijardi USD

Huawei je objavio svoj godišnji izvještaj za 2020. u kojem se ističe da je rast bio usporen, ali je poslovni učinak većinom bio u skladu s predviđenim.

U 2020. godini prihod od prodaje je dostigao 136,7 milijardi USD, s porastom od 3,8% na godišnjem nivou, i neto profit je bio 9,9 milijardi USD, s porastom od 3,2% na godišnjem nivou. Kako se navodi u objavi kompanije, uprkos operativnim poteškoćama uzrokovanim sankcijama SAD-a u 2019. i 2020. godini, Huawei i dalje poziva revizijsku kuću KPMG zarad nezavisne i objektivne revizije finansijskih izvještaja.

-Tokom prethodne godine mi smo ostali jaki, suočeni s nedaćama. Nastavili smo s inovacijama, s ciljem kreiranja dodatnih vrijednosti za naše korisnike, da bismo pomogli u borbi protiv virusa i da bismo podržali kako ekonomski oporavak, tako i društveni napredak širom planete. Također, iskoristili smo ovu priliku da dalje ojačamo naše operacije, što je vodilo rezultatima koji su u skladu s predviđenim, izjavio je predsjedavajući grupacije Huawei, Ken Hu.

Biznis.ba / FENA