Svijet

Privremeno prekinuta proizvodnja Nutelle

Autor: Biznis.ba
Privremeno prekinuta proizvodnja Nutelle
U fabrici u Normandiji proizvodi se trećina svih tegli Nutelle namijenjenih globalnom tržištu, objavljeno je na sajtu kompanije.

"Mi smo u utorak nakon čitanja rezultata kontrole kvaliteta u fabrici Viler-Eskal primijetili defekt kvaliteta na jednom od polugotovih proizvoda koji se koristi u proizvodnji Nutelle i Kinder Buena", saopćila je kompanija Ferrero, objavio je EuroNews.

U saopćenju se dodaje da se radi o privremenoj suspenziji iz predostrožnosti kako bi nadležni proveli odgovarajuće istrage.

"Za sada možemo da kažemo da nijedan naš proizvod koji je sada na tržištu nije pogođen ovom situacijom i isporuka našim potrošačima nastavlja se bez problema", navodi se u saopćenju.

Namaz Nutella od čokolade i lješnika veoma je popularan u Francuskoj, pa su veliki popusti ovih proizvoda prošle godine doveli do tuče u prodavnicama.

Kompanija Ferrero, koja proizvodi pralineFerrero Rocher i Kinder jaja, saopćila je da je u periodu od avgusta 2017. do 30. augusta 2018. godine zarada od prodaje bila 10,7 milijardi eura.

Biznis.ba / Klix