Svijet

Ryanair planira u Ukrajini investirati čak tri milijarde dolara

Autor: Biznis.ba
Ryanair planira u Ukrajini investirati čak tri milijarde dolara

Aviokompanija Ryanair planira u Ukrajini investirati čak tri milijarde dolara za obnovu avioindustrije ove države nakon završetka ruske agresije.

Ovo je obznanjeno nakon današnjeg sastanka Ryanairovih predstavnika s ukrajinskim zvaničnicima i predstavnicima aerodroma u Kijevu, Lavovu i Odesi, prenosi Klix.

Ryanairovi predstavnici su pregledali aerodromske terminale, prostor za preuzimanje prtljaga i ukrcavanje putnika, kontrolne punktove i drugo. Ocijenili su da su u odličnom stanju i da su spremni za nastavak letova.

Izvršni direktor Ryanaira Michael O'Leary je posebno zadovoljan posvećenosti radnika Aerodroma Boryspil, koji je 29 kilometara istočno udaljen od Kijeva, da sačuvaju aerodrom u ratnim okolnostima. Kompanija se obavezala da će uspostaviti niskotarifne letove dva mjeseca nakon ponovnog otvaranja ukrajinskog zračnog prostora.

Planira povećati prijevozni kapacitet, a njegovu osnovu će činiti 30 novih aviona Boeing 737 MAX koji su vrijedni više od tri milijarde dolara, saopćili su iz Ryanaira.

(Biznis.ba)