Svijet

Šef Ryanaira O'Leary bi mogao napustiti položaj u 2019.

Autor: Biznis.ba
Šef Ryanaira O'Leary bi mogao napustiti položaj u 2019.

Dobro poznat po svojim provokacijama, šef irske niskobudžetne aviokompanije Ryanair, Michael O'Leary, nije isključio odlazak u narednoj godini.

"Nisam siguran da li želim da se prijavim za još pet godina", rekao je u petak 57-godišnjak za belgijski list "La Libre Belgique".

"Mislim da se gospođa O'Leary neće složiti s tim ako budem nastavio da radim. Morate da je pitate". O'Leary je istakao da niko nije nezamjenljiv.

"Šta bi se desilo da tragično umrem ili budem isprebijan od pristalica sindikata prilikom napuštanja hotela?"

Ryanair, najveća evropska aviokompanija, suočava se sa rastućim protestima svoje radne snage oko godinu dana. Piloti i službenici traže više zarade i bolje uslove rada. Prvi put u istoriji avio-kompanija je priznala sindikate.

O'Leary je naglasio da je samo nekoliko ljudi učestvovalo u štrajkovima u nekoliko evropskih zemalja. "Efekti su veoma ograničeni."

Šef kompanije, na položaju od 1993. godine, potvrđen je na funkciji u četvrtak na godišnjem generalnom sastanku Ryanaira u Irskoj sa 98,5 posto glasova. Bez obzira na to, O'Leary je rekao novini: "Očigledno već razmišljate o mom nasljedniku".

Biznis.ba