Svijet

Tesla među električnim motorima

Autor: Biznis.ba
Tesla među električnim motorima

Futuristi u sektoru mobilnosti zaista rado zamišljaju kako će naša budućnost izgledati na električnim vozilima sa dva točka.

Brend električnih motora, Arc, uzima ovu viziju u pretvara je u realnost, kreirajući vozačko iskustvo sa tehnološki intimnom vezom između vozača i mašine.

Lansiran na EICMA sajmu u Milanu, Arc Vector je najnapredniji elektirčni motor svijeta, integrišući u sebe kombinaciju pametnih tehnologija, koju ova britanska kompanija naziva Human Machine Interface. Arc Vectorov elektirčni motor dobar je za 133 bhp, što mu omogućava da od nula do sto na sat ubrza za samo 3.1 sekundu.

Ipak, električni motori su sve brojnijih ovih dana, čak i oni opako brzi poput Vectora. Ono što ovaj motor izdvaja od svih drugih jeste inkluzija Origin bajkerske jakne, koja pored činjenice da vozača štiti od povreda prilikom pada, sadrži haptičke senzore u sebi, omogućavajući touch-feedbakc notifikacije o saobraćaju i poziciji tokom vožnje, sa ugrađenom funkcijom pojačavanja basa tokom slušanja muzike.

Prateća Heads-Up Display kaciga projektuje instrument tablu odmah ispred očiju vozača. Kada vozite motor koji nudi ovako nevjerovatno ubrzanje, najbolje što možete uraditi za sebe je da ne skidate pogled sa puta. Kombinacija vozačkih aksesoara u skladu sa električnim pogonom ovog modela i njegovom nevjerovatnom siluetom od karbonskog kompozita, kao rezultat nam daju holističko iskustvo nazvano Human Machine Interface.

Ako kojim slučajem vidite ovaj model na ulici, znajte da ste pravi srećnici. Samo 399 modela će se konstruisati godišnje, a cijena će im biti oko 118.000 dolara.

Biznis.ba