Svijet

U Japanu lansiran novi IQOS

Autor: Biznis.ba
Kompanija Filip Moris predstavila je u Japanu, koljevci ideje budućnosti bez duhanskog dima, najnoviju, unaprijeđenu verziju svog revolucionarnog proizvoda IQOS-a - IQOS 3 i IQOS MULTI.

Prije četiri godine IQOS se prvi put pojavio upravo na japanskom tržištu i izazvao gotovo momentalnu, tektonsku promjenu, do tada neviđenu i neočekivanu u duhanskoj industriji. Zahvaljujući Filip Morisu, proizvodi koji zagrijavaju, a ne sagorjevaju duhan postali su trend u duhanskoj industriji, a ova kompanija lider tog trenda, što je predstavljanje IQOS 3 i IQOS MULTI uređaja  juče i pokazalo. Novi IQOS 3 i IQOS 3 MULTI rezultat su osluškivanja potreba korisnika u cilju unaprijeđenja dizajna i poboljšanja korisničkog iskustva. Do sada je skoro 6 miliona odraslih osoba već ostavilo cigarete.

„Naš san je da stvorimo bolju alternativu za pušače, a ovaj proizvod je taj san pretvorio u stvarnost - on predstavlja pravu revoluciju za 1,1 milijardu pušača”, izjavio je Andre Kalancopulos, generalni direktor kompanije PMI. „IQOS 3 i IQOS 3 MULTI donose značajne pomake i poboljšanja i inovacije ovog prizvoda i označavaju korak naprijed u ohrabrivanju svih odraslih pušača koji ne žele da prestanu da puše da pređu na alternative bez duhanskog dima. Korisnici IQOS-a znaju da ovaj proizvod mijenja mnogo toga u njihovom životu – i mi im se zahvaljujemo, kao što se zahvaljujemo i Japanu kao zemlji koja je lider u ovim pozitivnim promjenama.”

IQOS je revolucinarni proizvod iza kojeg stoji 12 godina naučnog rada. Aerosol koji se stvara usljed korištenja IQOS-a u prosjeku sadrži 90 odsto manje štetnih hemijskih materija u poređenju sa duhanskim dimom iz klasičnih cigareta. Rezultati dosadašnjih sveobuhvatnih kliničkih istraživanja pokazuju da potpun prelazak na IQOS predstavlja manji rizik po zdravlje u odnosu na pušenje. U prosjeku je 70 do 80 posto korisnika IQOS-a ostavilo cigarete, što ovaj proizvod čini najboljom i najnaprednijom alternativom za tradicionalne cigarete.

Biznis.ba