Svijet

Želi biti predsjednik SAD-a: Michael Bloomberg pokrenuo TV kampanju tešku pet miliona dolara

Autor: Biznis.ba
Želi biti predsjednik SAD-a: Michael Bloomberg pokrenuo TV kampanju tešku pet miliona dolara
Milijarder Michael Bloomberg, bivši gradonačelnik New Yorka, objavio je u nedjelju da ulazi u utrku za nominaciju za predsjedničkog kandidata demokrata na američkim izborima 2020. i tako se pridružio dugačkoj listi kandidata.

Sedamdesetsedmogodišnji Bloomberg, jedan od najbogatijih Amerikanaca, sasvim je promijenio mišljenje od ožujka kada je rekao da se neće natjecati.

"Natječem se za predsjednika kako bi porazio Donalda Trumpa i obnovio Ameriku. Ne možemo si dopustiti još četiri godine nepromišljenih i neetičkih poteza predsjednika Trumpa", kazao je.

"Ako (Trump) osvoji još jedan mandat, možda se nikada nećemo oporaviti od te štete", rekao je Bloomberg a prenosi agencija dpa.

Bloomberg, kojega Forbes svrstava na osmo mjesto liste najbogatijih Amerikanaca s procjenom da je "težak" 53,4 milijarde dolara, može sam financirati kampanju i potrošiti milijune dolara na oglašavanje i zapošljavanje ljudi u svojoj kampanji.

On pokreće kampanju u vrijeme dok dvoje od kandidata s najvećim šansama za osvajanje demokratske predsjedničke nominacije - Elizabeth Warren i Bernie Sanders - 'udaraju' po milijarderima i obećavaju nametanje novih poreza super bogatima, piše dpa.

Biznis.ba / Hina