AC Unity iz Goražda izlaže na prestižnom sajmu namjenske industrije u Kolumbiji

Bosanskohercegovačka kompanija namjenske industrije AC Unity iz Goražda prvi put izlaže na  jednom od prestižnih sajmova Expodefensa u Bogoti (Kolumbija).

Na sajmu u kojem učestvuje 251 izlagač, 71 službeno izaslanstvo te više od 34 zemlje svijeta, predstavljaju se razne vrste oružja i oružanih sistema za kopnene, pomorske, vazdušne borbe, odbranu i sigurnost.

– Imamo priliku da predstavimo polimerske proizvode visoke kvalitete izrade i inovativnih rješenja kao što su okviri za municiju svih kalibara te ostali djelovi za puške. Bilježimo veliko interesovanje za naše proizvode, a jedan od najvažnijih eksponata sajma predstavljaju naši polimerski okviri koji su prije nekoliko dana iz naše kompanije izvezeni u milionitom primjerku – kazao je generalni direktor Samir Terović.

Kompanija AC Unity d.o.o. za vrlo kratko vrijeme postala je respektabilan proizvođać u svijetu namjenske industrije, 95 posto je izvozno orijentisana i svoje proizvode izvozi na skoro sve kontinete svijeta.

– Krupnim koracima idemo naprijed, skoro svaki dio naše proizvodnje je već unaprijed rasprodan što govori samo za sebe na vrlo zahtjevnom tržištu o kakvom kvalitetu naših proizvoda je riječ – kazao je tehnički direktor AC Unity Erwin Bekto.

Biznis.ba / FENA