Banja Luka: Za razvoj turizma postavljene klupe ‘prvog poljupca’ i selfi table

S ciljem obogaćivanja turističke ponude, na više lokacija u Banjoj Luci postavljene su klupe „prvog poljupca“ i table koje označavaju najljepša mjesta za fotografisanje.

Oba projekta realizovala su udruženja građana, uz podršku Grada.

– Cilj nam je bio da se kreiraju i promovišu atraktivne mikrolokacije u Banjoj Luci, koje doprinose stvaranju prepoznatljivog imidža našeg grada kao turističke destinacije – kazao je v.d. načelnika Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Neven Stanić.

Projekat „Klupa prvog poljupca“ je provelo udruženje građana „Marko Polo“, a ideja je bila stvaranje lokacija koje se vezuju za ljubav, tajne i koje se uz određeni događaj pamte i prepričavaju cijeli život.

Drugi projekat „Banja Luka selfi spot“ realizovalo je udruženje građana „Turistička tačka“, a postavljene table za najbolja mjesta za popularne „selfije“ promovisat će atraktivne lokacije u gradu. Mapa sa postavljenim tablama bit će dostupna na internet stranici Turističke organizacije Grada.

– Ovaj projekat će turistima, a posebno mlađoj populaciji koja posjećuje Banju Luku, omogućiti određen vid dodatne zabave dok prate mapu i traže obilježene lokacije, kao i dok na njima prave kreativne i zabavne selfi fotografije, ujedno promovišući naš grad, dijeljenjem fotografija na društvenim mrežama –naveli su iz gradskog resornog odjeljenja.

Klupe se nalaze u Aleji Svetog Save, na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS, na šetalištu uz Vrbas u naselju Obilićevo i u Parku „Mladen Stojanović“, dok su table postavljene u Parku „Petar Kočić“, na mostu „Patre“ i na vidikovcu na Banj brdu.

Biznis.ba / FENA