Čapljinska tvornica ‘Lasta’ očekuje novi početak

Nadaleko poznata tvornicu keksa i vafla “Lasta” Čapljina očekuje novi početak, te će ‘Cvijet Hercegovine’ uskoro ponovno mirisati na kekse i vafle.

Nakon brojnih štrajkova proteklih godina, zatvaranja i stečaja, tvornicu je kupio vlasnik ”Violete” Petar Ćorluka i u nju će ove godine uložiti punih 20 milijuna maraka.

Da sve ide svojim tijekom lako se primijeti pogledom na tvornicu koja se već može pohvaliti novim, potpuno obnovljenim krovom, a završen je i veći dio nove fasade, naglasili su iz Grada Čapljine.

O tijeku radova i trenutnoj situacije danas se upoznao i gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić na sastanku s Petrom Ćorlukom.

Ćorluka je istaknuo kako se trenutno izvode završni fasadni radovi te da se u narednom razdoblju nastavljaju radovi na podovima i instalacijama. Planirano je da građevinski radovi budu gotovi do kraja godine nakon čega slijedi instalacija tehnologije i probna proizvodna.

Da bi Lasta ponovno postala konkurentna na tržištu, kako je naglašeno, iznimno je bitna najsuvremenija tehnologija i najkvalitetnije sirovine te se u tome pravcu, uz vrhunske stručnjake, želi i započeti proizvodnja.

Ćorluka je istaknuo kako mu je glavni cilj vratiti prvobitni brend Laste koji će biti prepoznatljiv široj regiji te proizvodni pogon oformiti u tri smjene.

Dodao je kako je posebno zadovoljan suradnjom s Gradskom upravom Čapljine na čelu s gradonačelnikom Smiljanom Vidićem jer, kako je kazao, do sada nije bilo nikakvih problema i sve je išlo prema planu, što je uvelike olakšalo investiciju u čapljinsku Lastu, objavljeno je na službenoj internetskoj stranici Grada Čapljine.

 

(FENA)