IMBiH pokreće stranicu direktorija preduzeća i organizacija

Udruženi pokret za Bosnu i Hercegovinu (IMBiH) je u oktobru 2020. godine utemeljio direktorij kompanija i organizacija čije je poslovanje u skladu sa misijom IMBiH, a što podrazumijeva promoviranje ekonomskog progresa Bosne i Hercegovine i jačanje inkluzivne platforme putem tri sektora – inovacije i poduzetništvo, kulturne i humanitarne aktivnosti te profesionalno umrežavanje.

Svrha ovog direktorija je promocija uspješnih priča o osnivanju poslovnih preduzeća i organizacija povezanih s dijasporom. Direktorij također prepoznaje dostignuća kompanija i pojedinaca čiji uspjesi nisu direktno povezani sa dijasporom, ali koji imaju jake veze sa BiH ili lokalnim bosanskohercegovačkim zajednicama, navodi IMBiH u saopćenju za javnost.

Kako se nadalje navodi, sva preduzeća i organizacije u direktoriju navedena su po abecednom redu u tri osnovna principa IMBiH-a, a radi lakše dostupnosti korisnicima, svi logotipi preduzeća i organizacija sadrže ugrađen URL link.

IMBiH nastoji kontinuirano proširiti direktorij kako bi time podsticao mogućnosti za poduzetničku razmjenu, suradnju i inovacije koje podržavaju napredak BiH.

– Pozivamo sva preduzeća i organizacije koje su zainteresirane da budu dio rastućeg direktorija i zajednice IMBiH-a da nas kontaktiraju – navodi se u saopćenju.

 

Biznis.ba / FENA