Objavljene liste riješenih prigovora za sufinasiranje plata poslovnih subjekata

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo saopćilo je da su objavljene liste riješenih prigovora na liste poslovnih subjekata koji ispunjavaju i ne ispunjavaju uvjete javnog poziva za julske, augustovske i septembarske plaće.

 

Lliste poslovnih subjekata koji ispunjavaju i ne ispunjavaju uvjete javnog poziva objavljene su na web stranici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo 22. decembra, a na njih se mogao uložiti prigovor u roku od sedam dana od dana objave.

Vlada Kantona Sarajevo imenovala je Komisiju za rješavanje po prigovorima na Listu poslovnih subjekata koji ispunjavaju uvjete i Listu poslovnih subjekata koji ne ispunjavaju uvjete po Javnom pozivu za dodjelu sredstava za finansiranje cijele ili dijela minimalne mjesečne neto plaće (u FBiH) za juli, august i septembar 2021. godine.

Na  poziv je pristiglo  219 prigovora, a Komisija je kao osnovane ocijenila njih 121, dok je 98 ocijenjeno kao neosnovano.

– Za razliku od prethodnog javnog poziva za finansiranje mjesečnih plaća, mi smo ovaj put izvršili određene izmjene propisa kako bi svi oni poslovni subjekti koji nisu prošli zbog nerasknjiženih MIP obrazaca, a ispunjavali su uvjete izmirenja poreznih obaveza, imali mogućnost ostvariti pravo na sredstva po osnovu prigovora, tako da smo ovaj put, uz dostavljanje uvjerenja od Porezne uprave FBiH i te prigovore uvažavali kao osnovane – istakao je ministar privrede Adnan Delić, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

 

Biznis.ba