Održano stručno predavanje iz područja stočarstva

U organizaciji USAID-a, programa Farma II, uz potporu Općine Posušje, u općinskoj vijećnici je održano predavanje naziva Ishrana muznih grla o čemu je govorio prof. dr. Darko Grbeša, eminentni stručnjak iz tog područja, objavljeno je na službenim stranicama te općine.

On se u prvom dijelu predavanja osvrnuo na proces proizvodnje stočne hrane-silaže, odnosno na tehnike koje imaju za cilj povećati prinos mlijeka kod muznih krava. Tako je uz teoretski dio naveo i nekoliko primjera iz europske prakse primjenjivih na ovim područjima.

Drugi dio predavanja odnosio se na hranidbu podmlatka.

Nazočnima se obratio i Nikola Soldatić, ekspert za unapređenje poslovanja ispred projekta „Farma II“, koji je uz iznošenje dosadašnjih aktivnosti iznio plan za sljedeće razdoblje u sklopu ovog projekta. On uključuje tehničku potporu proizvođačima iz ovog područja, unaprjeđenje i razvoj proizvodnje, grantove za sektor mljekarstva te potporu promociji.

Do sada je predavanje na temu ishrane muznih grla održano u 24 mjesta i grada u BiH s ciljem poboljšanja proizvodnje u ovom sektoru.

(FENA)