Sberbank BH otvorila poslovnicu Otoka

Sberbank BH otvarila je danas novu poslovnicu u sarajevskom naselju Otoka kako bi klijentima omogućila da usluge te banke mogu koristiti što jednostavnije.

Direktorica Sektora za maloprodaju Emina Muharemović je prilikom svečanog otvaranja kazala da se radi o 32 poslovnici Sberbanke u Federacji BiH, odnosno devetoj koja je otvorena u Sarajevu.

– I na ovaj način gradimo mostove povjerenja i partnerski odnos s klijentima. Prema ključnim parametrima Sberbanka iz godine u godinu bilježi rast koji je iznad iznad tržišnog prosjeka – istakla je Muharemović.

Otoka je naselje koje se, po riječima direktora regije Sarajevo u Sberbanci Edina Buljine, gradi velikom brzinom, kao što raste i broj stanovnika što je među ostalim opredelilo za otvaranje poslovnice na ovoj lokaciji. U poslovnici, koja je dizajnirana u prepoznatljivom Sberbank korporativnom stilu, okupili su, kako je dodao, ambiciozni tim mladih ljudi koji će na efikasan i optimalan način odgovoriti na potrebe klijenata, kako fizičkih tako i pravnih lica.

– Osim na širenju mreže poslovnica Sberbank aktivno radi i na razvoju novih usluga i proizvoda koji su moderni, dostupni i inovativni – dodao je Buljina.

 

Biznis.ba / FENA