Subvencije za kupovinu prve nekretnine na području Brčko distrikta BiH

Vlada Brčko distrikta BiH u ponedjeljak je usvojila Prijedlog odluke o usvajanju Programa subvencioniranja dijela kamata za kupovinu prve nekretnine za rješavanje stambenog problema na teritoriju Distrikta.

Vlada je odobrila Smjernice za izradu nacrta zakona o izvršenju proračuna Brčko distrikta BiH za 2020. godinu te razmatrala izvješće članova Upravnog odbora Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH iz reda službenika zaposlenih u tijelima javne uprave, priopćila je Vlada Distrikta.

Na sjednici su odobrene Smjernice za izradu nacrta pravilnika o utvrđivanju sposobnosti čamca za plovidbu, pravilnika o upisu čamca u upisnik i izdavanju plovidbene dozvole kao i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o obrascu svjedodžbi o baždarenju čamca unutarnje plovidbe.

Uz ostalo, usvojen je Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava s pozicije Dotacije za sufinanciranje projekata financiranih iz sredstava Europske unije i drugih donatora u 2019. godini, zatim Prijedlog odluke o usvajanju izmjena i dopuna Programa utroška sredstava tekućih dotacija u Odjelu za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo za 2019. godinu i Prijedlog odluke o imenovanju predstavnika Distrikta u Povjerenstvo za izbjeglice i raseljene osobe BiH.

Donesena je i Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava u Odjelu za stručne i administrativne poslove za 49 mjesnih zajednica, nevladinih organizacija i udruga građana u iznosu od oko 490.000 maraka, navodi se u priopćenju.

Biznis.ba / FENA