ZOI’84: Sabotaže na Bjelašnici i Igmanu, desetine hiljada maraka štete

Pred pripreme sezone, na planini Bjelašnici su se zabilježene sabotaže koje osim što nanose finansijsku štetu preduzeću ZOI’84 – prijete zaustavljanjem priprema za sezonu, ali i sigurnosti građana, saopćeno je danas iz ovog preduzeća.

Kako navode, u posljednjih nekoliko dana je ukradena sigurnosna sajla na dvosjedu. Radi se o 650 metara sajle koja se nalazi na stubovima visine od 10 do 25 metara ”što govori o tome na šta se sve spremno da se zaustave aktivnosti na uvođenju reda, sanaciji i unapređenju stanja u ovom kantonalnom preduzeću.”

”Nedavno je pod okriljem noci ukraden i sigurnosni kabl na liftu na popularnoj stazi Kolijevka. Pored ovih slučajeva koji su prijavljeni policiji i za koje će biti podnesene krivične prijave, zabilježen je još niz manjih pokušaja zaustavljanja i ometanja tekućih aktivnosti. Šteta je  procijenjena na skoro 50.000 maraka, ali je mnogo opasnije da ovakvi incidenti mogu dovesti do narušavanja sigurnosti posjetilaca.

Nova uprava ZOI’84 će, pored svega što će poduzeti policija i tužilaštvo, samostalno poduzeti odlučne korake u zašiti svoje imovine i sigurnosti posjetilaca i svim sredstvima koje zakon dozvoljava zaustaviti pokušaje sabotaža.

Kako su najavili, sve uočene nepravilnosti će biti prijavljivane Tužilaštvu jer je transparentnost, zaustavljanje nelegalnih radnji i domaćinsko upravljanje novcem građana, uz obogaćivanje sadržaja i ponude na planinama, princip djelovanja nove uprave od kojeg se neće odustati ni po koju cijenu”, saopćeno je iz preduzeća ZOI’84.

Biznis.ba