20+ godina
sa vama
kablovski operater

Saudijci žele preuzeti United Group

Autor: Biznis.ba
Foto: X
Saudijski telekomunikacijski div STC Group u ranoj je fazi razmatranja ponude za preuzimanje telekomunikacijskog i kablovskog operatera United Group, prema tri izvora upoznata s potencijalnim ugovorom.

Britanska grupa BC Partners, koja je kupila United Group od KKR-a 2019., već radi sa savjetnicima na poslu, reklo je dvoje ljudi.

STC je započeo rad na transakciji koja je u ranoj fazi, što znači da možda neće rezultirati službenom ponudom za preuzimanje, rekla je treća osoba.

Ugovor bi mogao procijeniti United Group na oko osam milijardi eura, a uključivao bi i dug, rekao je jedan od Reutersovih anonimnih izvora.

Glasnogovornici STC-a i BC Partnersa odbili su komentarisati navode.

Uspije li STC s poslom za United Group, to bi pridonijelo njezinom širenju u europski telekomunikacijski sektor.

Prošle je godine najveći telekom operater u Saudijskoj Arabiji objavio da je kupio 4,9 posto udjela u španskoj kompaniji Telefonica, s potencijalom daljnjeg povećanja udjela na gotovo deset posto, prenosi SEEbiz.

STC-ova podružnica TAWAL također je prošle godine kupila imovinu United Group-ovih telekomunikacijskih tornjeva u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji, piše Reuters.

BC Partners razmatra različite načine za povećanje vrijednosti prodaje, uključujući podjelu firme po regionalnom ključu, rekla su dva izvora.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba