20+ godina
sa vama
Istraživanje

AI će i 2024. godine biti ključan za rast tehnoloških dionica

Autor: Biznis.ba
AI / Ilustracija
Analitičari Wedbusha proveli su istraživanje koje pokazuje da se Microsoft ističe kao vodeća kompanija u "utrci u naoružavanju AI tehnologijom".

Godina 2024. u kineskom horoskopu je godina zmaja, a u tehnološkom sektoru ovu simboliku prati snažan rast značaja AI-ja. Prema nedavnom istraživanju kompanije Wedbush, AI će biti ključan za rast tehnoloških dionica i ukupnu potražnju u nadolazećoj godini.

U istraživanju se Microsoft ističe kao vodeća kompanija u "utrci u naoružavanju AI tehnologijom", zahvaljujući bliskoj saradnji s OpenAI-jom. Wedbush kaže da je ekskluzivna integracija ChatGPT-a u Microsoftove proizvode već u toku, a smatraju i kako kompanija ima „značajnu priliku za monetizaciju AI-ja“ unutar svoje usluge Azure.

„Prema našem mišljenju, novi bikovski trend na tržištu tehnologije je započeo, a dionice tehnološkog sektora spremne su za snažnu 2024. godinu, predvođene velikim tehnološkim kompanijama, softverom i cjelokupnim sektorom čipova, dok val potrošnje na AI doseže obale šireg tehnološkog sektora“, objašnjavaju analitičari Wedbusha, prenosi Bug.hr.

Kako prenosi Proactive, iako je Microsoft na čelu AI revolucije, analitičari Wedbusha vjeruju da će cijeli tehnološki sektor imati koristi od ovog brzorastućeg područja inovacija.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba